Dag 17 (03/09) - Weer thuis

Verder verloopt de vlucht zonder problemen. Van de lieftallige dame achter me heb ik geen last meer gehad. Is maar goed ook, was inmiddels op het punt om haar zo met een boogje 3 rijen voor mij te plaatsen….

De kids vallen allemaal lekker snel in slaap. Ikzelf en Simone pakken in totaal ook zo’n 2,5 uur aan slaap. Rond 6 uur komt men langs met de snack, een of ander niet te identificeren broodje en een yoghurtje. Dit is allemaal te gezond en kan dus nooit goed voor het lichaam zijn.

Vervolgens landen we rond vijf over zeven op Brussel Zaventem. Onze vlucht van 6 uur en 45 minuten is eigenlijk best snel voorbij gevlogen ( letterlijk en figuurlijk ). Toch raar dat je op de terugweg altijd eerder aankomt dan gepland volgens de tickets.

Dan door de douane. Hier staat een lange rij maar we mogen als EU ingezetene naar een balie links. Daar staat niemand. Zijn wij de enige mensen uit de EU of weet verder niemand dit ?
De banden met koffers draaien al, helaas zitten onze koffers er voorlopig nog niet bij. Na 20 minuten wachten komen ze dan toch ineens alle 4, o nee, we hebben inmiddels 5 koffers, voorbij.

Dan op zoek naar de hotel shuttle. Staat een groot bord buiten, ieder half uur komt er een shuttle voorbij. Ik zie allerlei busjes van hotels voorbij komen, maar geen Pullman. Dan maar ff in de telefoon klimmen ( gaat een stuk beter nu, na al die trainingen op het hoge bed in de master bedroom ). Yes sir, de shuttle is coming.

( Het typen van het verslag loopt overigens op dit moment niet soepel, heb al een aantal malen de ogen dicht. Even nadenken zullen we maar zeggen … Regelmatig ook typefouten corrigeren. Morgenvroeg toch maar verder gaan )

Na 40 minuten nog steeds geen shuttle te zien. Van diverse hotels zien we de busjes af en aanrijden, geen Pullman echter. Weer bellen. Moeten we maar instappen in de bus van Ibis. Vertel hem dat we de boeking hebben gemaakt bij Pullman en dat we dan ook verwachten te worden opgehaald door Pullman. Het vriendelijk blijven is bij mij over, ik ga even op de zakelijke stand . Yes sir, de shuttle is coming. Na 10 minuten komt ie dan eindelijk aangescheurd. Koffers vlug in de auto, gas erop en weg zijn we weer. Bij ieder rood stoplicht is het zuchten geblazen door de chauffeur. Als een echte Jos Verstappen racen we door de straten van Diegem . Gelukkig belanden we niet in de grindbak ) . Uiteindelijk staan we dan voor de ingang van Pullman. Hier gaan we dus nog even een mailtje over sturen. Auto’s in de koffer, ff plassen in hotel en we zijn op weg.

Rond 11 uur maken we dan de voordeur van ons eigen huisje weer open. De vakantie zit er nu echt op. Wat hebben we genoten.

Update na een volle dag weer in Nederland:

Wat missen we het heerlijke vakantiegevoel en het relaxte in Amerika. Rustig in je auto over de weg toeren tov de drukte in Nederland en de petjes in de kadetjes die je overal inhalen.
Wat missen we het vriendelijk worden toegesproken in de supermarkt en dat zelfs je boodschappen worden ingepakt tov de chagrijnige, ongeïnteresseerde kassabediende in de winkel hier.
Wat missen we de ongedwongen sfeer tov het jachtige dagelijkse leven hier.
Wat missen we de heerlijke villa en het geweldige zwembad. Edwin en Wendy, nogmaals hartelijk dank voor jullie gastvrijheid !!
Wat missen we het heerlijke klimaat
Wat missen we ……

Iedereen bedankt voor alle leuke reacties ! Het stimuleert zeker om bij een volgende reis naar Orlando weer een verslag te maken.

Alex

5 opmerkingen:

  1. Nou, welkom thuis dan maar! Jammer dat het er weer op zit. Hopelijk stond er thuis nog een staartje Bacardi om je verdriet te verdrinken!

    Anyway, bedankt voor de dagelijks leuke verslagen van een relaxte vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nog een keer laten weten dat ik echt genoten heb van je leuke verslag...
    wij gaan zelf in feb en van verslagen lezen wordt je een heel stuk wijzer, want voor mij is het toch al heel wat jaartjes geleden dat we in florida waren...
    maar met al die wijsheid van het orlando forum gaat het zeker lukken...
    bedankt.
    groetjes uit helmond
    marij

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gelukkig, nu de jetlag gaan verwerken; sterkte !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Welkom op aarde. Wij missen jullie verslag. Was leuk om te lezen. En dat jullie van alles missen duurt nog wel even.

    Gr. Ronald

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Alex & family,

    Wat een heerlijke relaxte vakantie hebben jullie achter de rug. Jammer dat de tijd dan zo snel gaat. Ik kan me jullie gevoel helemaal voorstellen bij thuiskomst. Wat mis je dan inderdaad die typisch Amerikaanse dingetjes. Zo verlang ik momenteel ontzettend naar mijn dagelijkse bakkie leut van de Starbucks :-)

    Hopelijk zijn jullie en beetje soepel door de jetlag heen gekomen. Het dagelijkse leven in Nederland is weer begonnen.

    Bedankt dat je iedere avond jezelf toch wist te motiveren om een verslag te schrijven. I know the feeling :-)

    Greetz vanuit Zeeland,
    Patricia

    BeantwoordenVerwijderen